Teknoloji

Intel’in Ivy Bridge yongalarının çıkışı hazirana kalabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, Ivy Bridge işlemcilerin sevkiyatını erteleyebilir. DigiTimes’ın haberine göre şirket donanım ortaklarını gecikme hakkında bilgilendirdi. Ne var ki, bu gecikmeye rağmen işlemcilerin küçük bir bölümünün nisanda dağıtıma çıkacağı söyleniyor. Büyük hacimli partilerin çıkışı için haziranı beklemek gerekecek.

Intel başlangıçta Ivy Bridge işlemcilerin 2012’nin ilk yarısında çıkacağını söylemiş, sonrasında zaman penceresini 2012’nin ikinci çeyreği olacak şekilde daraltmıştı. Aslına bakarsanız hem nisan hem de haziran ikinci çeyreğin içinde bulunuyor, bu nedenle hazirandaki çıkış bile Intel’in verdiği sözü bir şekilde tuttuğu şeklinde yorumlanabilir.

Hem Intel hem de donanım ortakları tarafında biriken aşırı Sandy Bridge işlemci stoğunun Ivy Bridge’in geniş kapsamlı çıkışının önündeki engel olduğu belirtiliyor. Ivy Bridge işlemcilerin dağıtıma geç çıkması 22 nm yeni nesil yongaları barındıracak çeşitli ürünlerin piyasaya çıkışını da geciktirebilir, örneğin Apple’ın 2012 model MacBook Pro dizüstü bilgisayarları gibi.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER