Teknoloji

Intel’den Z6xx tabanlı Aava akıllı telefon, taşınabilir oyun cihazları ve dahası – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in IDF 2010’da görücüye çıkarttığı mobil cihazlar arasında Aava’nın akıllı telefonu, oyun tabanlı bir mobil cihaz ve aralarında Neofonie’nin WeTab’inin de bulunduğu birkaç tablet de yer alıyor.

Aralarında Aava telefonunun da bulunduğu birçok cihaz daha önce Moorestown olarak da bilinen Atom Z6xx serisi işlemcilerle çalışıyor. Her zaman olduğu gibi Intel bu CPU’nun termal çıkışının hatırı sayılır derecede düşürüldüğünü, bekleme konumundaki güç tüketiminin de önceki nesil Atom işlemcilere göre çok daha düşük olduğunun altını çiziyor. Bekleme konumunda güç tüketimi 50 katın üzerinde azaltılırken aynı değer müzik dinleme sırasında 20 kat, internette gezinirken ya da video izlerken 2-3 kat olarak kaydedilmiş durumda.

Diğer ürünlerde se Oak Trail tabanlı CPU’lar kullanılıyor, yani Moorestown’un Windows desteklisi… Küçük boyutuna rağmen Windows 7 ile çalışan mobil oyun cihazı buna bir örnek. Intel’in bu işlemcilerini ticari ürünlerde ne zaman göreceğimize dair bir soruya verilen cevap ise akıllı telefon planlarının işlediği şeklinde oldu.

Video: Intel Aava cep telefonu

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER