Teknoloji

Intel’den 2011’de Atom tabanlı tablet bombardımanı geliyor

Intel birlikte çalıştığı üretici ortakların 2011 yılı içinde toplam 35 adet Atom tabanlı tablet üreteceğini duyurdu. Bu tabletler Windows, Android ve MeeGo gibi işletim sistemleriyle çalışacak. Intel’in CEO’su Paul Otellini bu hafta içinde düzenlenen bir teknoloji konferansında söz onusu haberi doğruladı. Atom’un Oak Trail ve Moorestown versiyonlarının sırasıyla Windows ve Android / MeeGo tabanlı tabletlerde yer alacağını belirtti.

Bu haberle birlikte ilgi çeken başka bir detay da bulunuyor. Intel’e ait bir sunum dosyasında bu tabletlerin hangi üreticiler tarafından üretileceği yazıyor. Windows, Android ve MeeGo başlıklı üç sütunda üreticilere logolarıyla birlikte yer verilmiş. Windows tabanlı Atom tablet üretecek şirketler arasında Toshiba, Dell, Lenovo, Fujitsu, ASUS, Motion gibi şirketler yer alıyor. Windows sütununda yer alan Dell daha önce Android ortakları arasında da görünüyordu. Ancak güncellenen sunum sayfasında Android ortakları arasında Cisco, ASUS, OpenPeak, AT&T, Lenovo ve Avaya yer alıyor. Dell ise bu sütundan çıkarılmış. Öte yandan MeeGo ortakları arasında Acer ve WeTab gibi şirketler yer almaakta.

Bu arada Intel’in ikinci nesil Atom akıllı telefon yongası Medfield’ın çıkışı sessiz sedasız bir şekilde yine ertelendi. Otellini’ye göre bu yonga 2011 ve 2012 yılında üreticilere temin edilecek. 2011’in ikinci çeyreğinde büyük üreticilerden içinde Intel üretimi silikon taşıyan akıllı telefonlar görmemiz mümkün.

İlgili – CNET

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER