Teknoloji

Intel düşen PC satışları nedeniyle 12 bin kişiyi işten çıkarıyor

intel 7nm

intel yeniden yapilanmaIntel, küresel işgücünde yüzde 11’lik bir kesintiye gideceğini ve 12 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı. Şirketin duyurusunda “yeniden yapılanma girişimi” olarak değerlendirilen kararda, Intel’in veri merkezleri ve Nesnelerin İnterneti gibi daha fazla büyüme potansiyeli bulunan işlere odaklanmayı tercih etmesinin önemli rol oynadığı ifade edildi. Şirket, söz konusu birimlerin başka birimlerin de desteğiyle 2015’te 2.2 milyar dolar gelir büyümesi getirdiğini ve toplam gelirlerin yüzde 40’ını oluşturduğunu belirtti.

Intel, bir süredir PC pazarındaki küçülmeden kendisini korumak için bazı hamleler gerçekleştiriyor. Şirket, 2014’te de benzer amaç ve gerekçelerle 5 bin çalışanıyla yollarını ayırmıştı.

Intel yeniden yapılanma kararı çerçevesinde gerçekleştireceği işten çıkarmaların bazılarının gönüllülülük esasına dayanacağını, bazılarının ise zorunluluktan ötürü gerçekleşeceğini açıkladı. İşten çıkarılacak 12 bin kişinin büyük kısmına önümüzdeki iki ay içinde bildirim yapılacağı belirtilirken, sürecin tamamlanmasının 2017’nin ortalarını bulabileceği ifade edildi. Şirket, işten çıkarmalar sayesinde 2016’da 750 milyon dolar tasarruf etmeyi öngörüyor.

Intel CEO’su Brian Krzanich tarafından çalışanlara gönderilen e-postada, söz konusu kararın Intel’i akıllı ve bağlı dünyadaki liderliğini uzun soluklu hâle getirmek amacıyla alındığı belirtildi. Krzanich, Intel’in daha üretken bir şirkete dönüşeceğine, daha geniş bir kitleye ulaşacağına ve daha keskin bir yürütme mekanizmasına kavuşacağına inandığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER