Teknoloji

Intel ve Microsoft’un Atom / Windows tablet birleşimi çok da ilgi görmüyor

Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer geleceğe Windows ile çalışan tabletlerin hakim olacağını düşünse de, Taipei’deki üreticilerden gelen son dedikodulara göre, üreticiler sadece Intel ile arayı iyi tutmak için Atom tabanlı Windows tablet seçeneklerini göz önünde bulunduruyor. Digitimes’ın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Intel’in agresif tanıtım kampanyalarına rağmen, dizüstü bilgisayar üreticileri Android ile çalışan ARM tabanlı tabletleri Atom / Windows ikilisine tercih ediyor, hatta bazıları referans tasarımlar bile gerçekleştiriyor.

Intel önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek olan IDF 2010 etkinliğinde Atom tabanlı tabletlerin mühendislik örneklerini sergilemek için çalışmalar yapıyor. Ancak bu modellerin gerçek ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği piyasadan gelen talebe fazlasıyla bağlı. Yani, her ne kadar Intel işlemcileri için “pozitif momentum” gördüklerini söylese de, ne mevcut durumdaki Atom ne de gelecekte çıkacak Oak Trail platformu tabletlere girmek konusunda çok da rahat değil.

Ballmer, geçtiğimiz haftaki Microsoft Finansal Analist Toplantısı’nda Apple’ın arzuladığından fazla iPad sattığını dile getirmişti. Yine de, yönettiği şirketin elinden çıkan Windows’un gelecekteki cihazlar için en iyi yaklaşımı sunduğunu da söylemekten geri kalmadı. Ancak gelen haberler ve izlenimler, Windows’un mevcut formunun parmakla girişlere uygun olmadığı yönünde. Bakalım Windows Embedded Compact 7 bu şikayetlere bir çare olacak mı?

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER