Teknoloji

Intel ve MasterCard’dan Ultrabook’larda PayPass tabanlı NFC ödeme sistemi için ortak girişim

MasterCard ve Intel’in yeni girişimi sayesinde kullanıcılar internetten alışveriş yaparken 16 haneli kredi kartı numarasını girme işlemini bir kenara bırakabiliyor. Intel’in Ultrabook’lara eklemeyi planladığı sistem sayesinde kullanıcılar PayPass destekli kredi kartlarını, etiketleri veya akıllı telefonları bilgisayara temas ettirerek ödemeyi gerçekleştirebilecek.

Intel’in geliştirmiş olduğu Kimlik Koruma Teknolojisi alışveriş yapanlara çift faktörlü kimlik doğrulama ve yonga tabanlı görüntüleme koruması sağlayacak. Kullanıcı NFC destekli akıllı telefonunu veya PayPass destekli cihaz veya kartlarını dokundurduğunda Ultrabook ile iletişim kurulacak. Bu esnada gömülü işlemci veya Yönetilebilirlik Motoru (ME) tarafından altı haneli bir kod oluşturulacak. ME donanımı üçüncü parti algoritmaların yardımıyla e-ticaret sitesiyle etkileşime geçecek. Bu yöntemin standart yazılım çözümlerine göre daha fazla koruma sağlayacağı iddia ediliyor.

Bu yöntem NFC destekli cihaza, Ultrabook’a, kullanıcı adı ve şifre ikilisine ihtiyaç duyuyor. Böylelikle telefonunu veya bilgisayarını kaybedenlerin hesaplarından alışveriş yapılması konusunda endişeye kapılmasına gerek yok.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER