Teknoloji

Intel Ultrabook bilgisayarlar için 300 milyon dolar yatırım yapacak

Intel, “Ultrabook” adını verdiği yeni dizüstü bilgisayar kategorisinin geliştirme çalışmaları için önümüzdeki üç-dört yıl için 300 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bloomberg’in haberine göre Intel donanım ve yazılım ortaklarını parayla destekleyecek ve ortaklarının, verdiği bu para karşılığında tek bir şarjda tüm gün çalışabilecek modeller geliştirmelerini isteyecek.

Intel Capital Corp. İdari Başkan Yardımcısı Arvind Sodhani “Intel Capital Ultrabook fonu bilişim deneyiminin devrimine yardımcı olacak ve günümüzün mobil bilgisayarlarının bir sonraki “mutlaka olmalı” cihazlarıan dönüşümünü sağlayacak şirketlere yatırım yapmaya odaklanacak.” diye konuştu. Intel geçtiğimiz haziran ayında Tayvan’da düzenlenen Computex fuarında Ultrabook kategorisiyle ilgili planlarını açık etmişti. Gelecek yılın sonuna kadar bireysel dizüstü bilgisayar pazarının yüzde 40’ının Ultrabook bilgisayarlar tarafından elde edilmesini hedefleyen Intel söz konusu cihazların günümüzün dizüstü bilgisayarlarının sunduğu performansı ve tablet benzeri deneyimi ince ve hafif ürünlerde buluşturacağını söylemişti.

Acer, ASUS, Dell, Lenovo ve HP’nin Ultrabook serisi ürünlerinin seri üretimine önümüzdeki eylül ayında başlaması bekleniyor. ASUS UX21 ise pazara çıkan ilk Ultrabook modeli olacak.

İlgili – Bloomberg Businessweek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER