Teknoloji

Intel tablet ve dizüstü bilgisayarlar için Oak Trail ve Cedar Trail platformlarını hazırlıyor

Google geçen hafta düzenlediği Google I/O etkinliğinde Android 3.1’in haziran ayında resmi olarak yayınlanacağını ve bu işletim sisteminin gelişiyle birlikte Honeycomb yüklü tableti görmeyi planladığını belirtmişti. Daha önce sadece Asustek, Acer ve Motorola’nın tabletlerine lisans veren Google, Chromebook cephesinde ise Intel ile işbirliği yaparak Oak Trail veya Cedar Trail platformunu baz alan modelleri çıkarmayı planlıyor.

Intel ile Google’ın ortak çalışmaları sadece Chromebook modelleriyle sınırlı değil gibi. Acer, ASUS ve Lenovo’nun Oak Trail tabanlı Android 3.1 tabletlerini çok yakında piyasaya sürmeleri bekleniyor. Ayrıca aynı üreticiler Cedar Trail tabanlı Chromebook modellerini de yılın ikinci yarısında çıkaracak.

Google ile atılan bu adımlarla Intel mobil işlemci arenasındaki hakimiyeti NVIDIA’ya kaptırmamayı hedefliyor. NVIDIA, Tegra 2 platformuyla şimdiye kadar çıkan gözde tablet cihazları içinde karşımıza çıkmış durumda. Intel ise tabletlere kendi x86 teknolojisini yerleştirerek rekabette öne geçmeyi planlıyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER