Ulaşım

Intel sürücüsüz otomobil teknolojisi çalışmaları için grup oluşturuyor

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel surucusuz otomobilIntel sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili çalışmalara yabancı bir şirket değil. İşlemci devi, yeni hamlesiyle bu konudaki planlarının uzun vadeli olduğunu gösteriyor. İç organizasyonunda yeniden yapılanmaya giden şirket, sürücüsüz otomobil çalışmaları için “Otonom Sürüş Grubu” adını taşıyan bir grup oluşturuyor. Birimin başında daha önce Intel’in Nesnelerin İnterneti birimini yöneten Doug Davis ve Delphi’den Intel’e katılan Kathy Winter bulunacak. Delphi, Intel’in sürücüsüz otomobil çalışmalarındaki iş ortakları arasında yer alıyor.

Nesnelerin İnterneti biriminde Doug Davis’in boşalttığı koltuğa ise Tom Lanstzch oturacak. Lanstzch daha önce ARM’de üst düzey görevler üstlenmişti.

Intel sürücüsüz otomobil grubunun oluşturulması sürpriz değil

Intel’in sürücüsüz otomobil grubunun ne gibi faaliyetlerde bulunacağı konusunda şimdilik somut bilgiler yok. Ancak bu birimin kurulmasına da pek şaşırmamak gerekiyor. Intel, PC dışındaki alanlarda da varolma konusunda oldukça istekli görünüyor. Bu da şirketin otonom sürüş, Nesnelerin İnterneti ve giyilebilir ürünler gibi kategorilere daha fazla eğileceğinin işaretini veriyor. Otomotiv sektörü de artık Intel adına feragat edilemeyecek alanlar arasında bulunuyor. Şirketin önemli rakiplerinden Nvidia, şimdiden sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda önemli adımlar atmış durumda. Bu pazara odaklanmakta biraz daha gecikmek, Intel’in giderek büyüyen pastadan dilediği payı almasına engel olabilir.

İLGİLİ HABERLER