Teknoloji

Intel Skylake işlemcileri başlangıcı performans canavarlarıyla yapıyor

intel-core-6-skylake-050815

Microsoft’un Windows 10’u yayınlamasından kısa bir süre sonra Intel de yeni Skylake ailesi altında iki yeni işlemcinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni Core i7-6700K ve Core i5-6600K Skylake kod adlı, Intel’in altıncı nesil Core işlemci ailesinin ilk üyeleri olma özelliği taşıyor ve performans tutkunlarını hedefliyor. Bu iki masaüstü sistem yongası dört çekirdeğe ve sırasıyla 4 GHz ve 3.5 GHz saat frekanslarına sahip.

Intel’in Skylake mikro mimarisine geçişine yeni Z170 yongaset ve yeni LGA1151 CPU soketi eşlik ediyor. Bu, Intel’in en yeni işlemcilerinin gücünden yararlanmak için yeni bir anakarta veya tamamen yeni bir PC’ye ihtiyacınız olacağı anlamına geliyor. Bütün büyük anakart ve PC üreticilerinin işe girişmesiyle birlikte Skylake işlemcilerini destekleyen anakart ve PC bulma konusunda fazla sıkıntı çekilmeyecektir.

intel-core-i7-i5-k-serisi-050815

Intel üst sınıf Core i7 yongası için 350 dolar, Core i5 için de 243 dolar yurt dışı satış fiyatları belirledi. Her birinin 91W TDP değerleri bulunuyor. Bilmeyenler için TDP’nin ısıl gücü, CPU’nun yük altında ne kadar ısı yaydığını belirleyen değeri temsil ettiğini belirtelim. Bu, söz konusu işlemcilerin geleceğin güçlü oyun bilgisayarlarını hedeflediğini gösteriyor.

Skylake’in 14 nm tabanlı selefi Broadwell, taşınabilir cihazlar için güç verimliliğine ve daha iyi pil ömrüne odaklanıyordu. Halbuki Skylake tabanlı bu yeni Core işlemcilerin önceliğini güç çıkışını en üst seviyeye çıkarmak oluşturuyor.

Skylake işlemci serisinin açılışını bu yeni Core i7 ve i5 işlemciler yapsa da, Intel’in K sınıfı kilitsiz ve hız aşırtmaya hazır yongaları gelmeye devam edecek. Ayrıca şirket bu yıl içinde dizüstü bilgisayarlar için de benzer türde bir işlemci çıkarmanın sözünü veriyor. Gelecekte oyun dizüstü bilgisayarlarında daha yüksek hız, bununla birlikte daha egzotik soğutma sistemlerine tanık olabiliriz.

Bu arada Intel’in güç verimliliğine sahip, taşınabilirliğe odaklanan altıncı nesil Core işlemcilerini de çıkarması bekleniyor. Ancak şu an için şirket için Skylake ailesinde öncelik PC performasını yüksek seviyelere çıkarmak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER