Teknoloji

Intel Shooting Star drone ile ışık şovlarını yükseğe taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel shooting star droneIntel robotik teknolojiler alanındaki hünerini sergilemek adına farklı drone’lar geliştirmeye devam ediyor. Şirketin görücüye çıkardığı Shooting Star isimli son insansız hava aracı, özellikle ışık şovlarında kullanılması amacıyla tasarlandı. Drone’a eşlik eden yazılım animasyon sürecinin otomasyonunu üstleniyor ve araca belli bir animasyonu göstermek için gitmesi gereken yeri bildiriyor.

Bu yazılım üzerinden birden fazla Shooting Star drone’unun kontrolü yapılabiliyor. Sistem, kalan pil ömrü ve GPS sinyal kalitesi üzerinden drone seçimi yapabiliyor. Tüm sistemi sadece tek bir pilot yönetebiliyor. Drone’un tam ortasında yer alan LED ışık ise 4 milyar farklı kombinasyonda parlayabiliyor.

Intel Shooting Star drone, olası bir kazada hasarı minimuma indirme amacıyla tasarlanmış. Köpük ve esnek plastikten yapılan drone’un pervaneleri bir kafes içinde bulunuyor. Böylelikle olası bir düşüşte insansız hava aracının altında bulunan insanların zarar görmesinin engellenmesi amaçlanmış.

Intel Shooting Star drone 20 dakika havada kalabiliyor

Intel, Shooting Star’ın fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak buna pek şaşırmamak gerekiyor. Şirketin yeni drone’unu öncelikli pazarlarından biri olan ABD’de satabilmesi için önce ABD Federal Havacılık Komisyonu’ndan izin alması gerekiyor. Solo pilotlar için 20 dakika havada kalabilen Shooting Star’dan daha iyi seçenekler bulunuyor. Ancak işin profesyonel şov ve eğlence kısmına odaklananlar için Intel’in drone’u fark oluşturacak bir araç niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER