Teknoloji

Intel giyilebilir ekran üreten Recon Instruments’i satın aldı

intel-recon-180615

Intel, sporculara yönelik olarak giyilebilir ekranlar üreten Recon Instruments isimli Kanadalı şirket satın aldı. Satışın ardından Recon’un ürünleri raflarda kalmaya devam edecek. Şirketin çalışanları ise Intel’in Yeni Teknoloji Grubu’na katılacak ve giyilebilir ekran pazarının genişletilmesine yardımcı olmaya çalışacak.

Intel, giyilebilir ürünlere büyük önem verdiğini geçtiğimiz yıl somut biçimde ortaya koymuştu. Modaya uygun akıllı bir kelepçeden, mont düğmesine yerleştirilebilecek kadar küçük modülleri kapsayan pek çok Intel teknolojisi, 2014’te gözler önüne çıkmıştı. Özellikle kış sporları için geliştirdiği giyilebilir ekranlarla tanınan Recon, geçtiğimiz aylarda koşucular ve bisikletçiler için geliştirdiği yeni ürünü Jet’i görücüye çıkarmıştı. Recon’un ürünlerinin fiyatları yüksek olsa da, gösterdikleri performansın bedellerinin hakkını verdiği belirtiliyor. Recon imzalı cihazlarının şimdiden Intel’in kadrosundaki en iyi giyilebilir ürünler haline geldiği rahatlıkla söylenebilir.

Tüm Recon ürünleri raflarda kendi markalarıyla varolmayı sürdürecek. Şirket, 2008 yılında Kanada’nın British Columbia Üniversitesi’nde bir okul projesi olarak doğmuştu.

İLGİLİ HABERLER