Teknoloji

Intel, Microsoft, HP, Dell ve Lenovo PC’ler için büyük reklam hamlesine girişiyor

pc-satis-dusus-151015

Intel ve Microsoft, yanlarına pazarın zirvesinde bulunan üç PC üreticisini de alarak yeni bir reklam kampanyası başlatıyor. Söz konusu kampanya ile potansiyel alıcıların modern bir PC ile yapabileceklerinden daha iyi haberdar olmasını amaçlıyor.

“PC Ne Yapar?” adını taşıyan kampanya, şirketlerin pazarlamadan sorumlu tepe yöneticilerinin de katılacağı bir web etkinliğiyle bugün (15 Ekim) duyurulacak. Kampanya çerçevesinde çevrim içi platformlarda, TV’de ve yazılı basında reklamlar gösterilecek.

Intel ile Microsoft’a bu kampanyada HP, Dell ve Lenovo eşlik ediyor. Bu şirketlerin daha yüksek PC satışlarının peşinde koşması kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Ancak söz konusu beş şirketin PC satışlarını artırmak için güçlerini birleştirmesi haber niteliği taşıyor.

Intel ve Microsoft, PC üreticilerinden daha yüksek kâr marjlarına sahip oldukları için sektörün reklam yükünü çekiyor. Ancak iki şirket de PC üreticileriyle tek tek çalışmayı tercih ediyordu.

ABD ve Çin’de yürütülecek kampanyada, yeni PC’lerin ev veya ofislerdeki mevcut cihazlardan daha yetkin makineler olduğu mesajı verilecek. Intel, yeni işlemci ailesini tanıtırken dünyada 5 yaşında veya daha yaşlı 500 milyon PC olduğunu açıklamıştı.

İnsanların paralarını akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve oyun konsolları gibi cihazlara harcamayı seçtiği için PC satışları önemli ölçüde düşmüş durumda. Son analizlere göre, pazardaki küçülme devam edecek ve 2017’ye kadar bir istikrar sağlanamayacak. Dolayısıyla beş büyük şirketin pazarı canlandırmak için işbirliği yapması, önemli ve gerekli bir hamle olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER