Teknoloji

Intel Medfield tabanlı Android akıllı telefon ve tableti MIT tarafından test edildi, beğenildi

Intel’in 32 nm tabanlı Medfield yongaüstü sistemi tüm yıl boyunca şirketin mobil cihazlara giriş anahtarı olarak gösterildi. Bu platformun sergilediği performansı gözler önüne sürecek herhangi bir rapor görme fırsatımız olmamıştı, ta ki MIT Technology Review Android ile çalışan bir çift Medfield prototipini inceleyinceye kadar. Söz konusu cihazlardan bir tanesi iPhone ile aynı boyutlarda ve Gingerbread ile çalışıyor, diğeriyse iPad 2’ye yakın bir kalınlıkta ve Ice Cream Sandwich ile çalışıyor.

Görünüşe göre MIT Technology Review ekibi her iki cihazdan da etkilenmiş. Cihazların hassasiyeti ve hızı memnuniyet verici derecede, özellikle Ice Cream Sandwich tabanlı tablet hız ve düzgünlük bakımından Honeycomb ile çalışan önceki örneklere göre daha iyi seviyedeymiş. Telefonun piyasada olan en son Android telefonları ve iPhone ile başabaş rekabet edecek seviyede olduğu, üstelik barındırdığı Intel teknolojisi sayesinde Blu-ray kalitesinde videoyu da rahatlıkla oynatabildiği belirtilmiş.

Intel’in yöneticilerinden Stephen Smith, Medfield tabanlı ilk Android cihazlarının 2012’nin ilk yarısında duyurulmasını beklediğini belirtmiş. Bununla birlikte CES 2012’de de birşeyler görebileceğimizin ipuçlarını vermiş. Aslında Intel geçmişte de akıllı telefon alanına girmek için birkaç girişimde bulunmuştu, bunlar içerisinde en dikkat çekici olanı geçen yılın başında çıkacağı belirtilen Moorestown tabanlı LG W990‘dı. Smith Medfield yongasının şu an eriştiği üretim derecesine daha önce hiç erişilmediğini, dolayısıyla bu seferki girişimin diğerlerinden farklı olduğunu kaydetmiş.

Görünüşe göre 2012 yılı Intel için her anlamda dolu geçen bir yıl olacak. Android tarafındaki gelişmeleri merakla beklediğimizi de belirtelim.

İlgili – MIT Technology Review

İLGİLİ HABERLER