Teknoloji

Intel Larrabee ayrık GPU çözümüne elveda diyor, rotayı entegre çözümlere çeviriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel yaklaşık üç senedir Larrabee GPU platformuyla grafik pazarını alt üst etmeyi planlıyordu, ancak doğrusunu söylemek gerekirse şirket bu plan dahilinde doğru dürüst bir ürün gösterememişti. Görünüşe göre şirket geçtiğimiz sene “yazılım platformuna” indirgediği bu projeyi tamamen durdurma kararı almış.

Konuyla ilgili olarak yazılan bir Intel blog postu şirketin pazara ayrık bir grafik kartı sürmek yerine entegre grafik çözümlerine odaklanmayı tercih ettiğini vurguluyor. Yani, Intel’in grafik oyununda bulunmaya devam edeceği açıkça belli oluyor, hatta Atom N470 ve Core 2010 serisinin büyük bir kısmında entegre grafik çözümüne rastlıyoruz. Ancak Larrabee projesinin sonlandırılması birlikte Intel’in rakipleriyle aynı stratejileri izlemeye başlayacağı anlamına geliyor. AMD ATI tabanlı hibrit CPU/GPU teknolojisini barındıran Fusion projesini gelecek sene hayata geçirecek, NVIDIA ise çok çekirdekli GPU tabanlı Tesla yüksek performanslı bilişim platformu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Intel’in oyun pazarıyla ilgili planlarını da merak etmiyor değiliz. Şirketin geliştirmekte olduğu entegre grafik çözmlerinin oyun oynarken görevini yeteri kadar iyi yapamayacağı aşikâr. Ayrıca şirket NVIDIA ile Core 2010 yongaseti üzerine kavga etmeye devam ediyor. Bu nedenle oyun stratejisi şirket düşük güçlü ve entegre çözümlere doğru odaklanırken akıllarda dolaşan bir soru işareti olarak kalmaya devam edecek. Bakalım bu konuyla ilgili daha ne gelişmeler göreceğiz.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER