Teknoloji

Intel Ivy Bridge işlemcili Ultrabook’ların ve Moore Kanunu’nu yıkan Atom işlemcilerin müjdesini verdi

Intel işlemci planlarıyla ilgili son havadisleri aktarmak için Computex fırsatını kaçırmadı. Şirketin daha önce açığa çıkan düşük güç tüketimli ve hızlandırılmış Atom işlemcileriyle ilgili planları da gerçekliğe kavuşmuş oldu.

Intel’in yönetici başkan yardımcısı Sean Maloney 2012 yılında bizi güç tüketimi azaltılmış ve biçimli tasarımların beklediğini müjdelerken “Ultrabook” adı verilen yeni bir PC sınıfının türeyeceğini de duyurdu. Söz konusu Ultrabook sınıfı 2012 yılının sonuna kadar pazarın yüzde 40’ını oluşturacak. 22 nm Ivy Bridge işlemciler tarafından güçlendirilecek bu makineler 2 cm’den az kalınlığa sahip olacak ve 1000$’ın altından başlayan yurtdışı satış fiyatlarına sahip olacak.

Öte yandan Maloney Atom serisinin, daha önceki gibi her iki yılda birin aksine, her yıl daha kısa bir plakayla üretileceğini doğruladı. 32 nm Cedar Trail işlemcisi 10 saatlik batarya ömrü ve haftalar süren bekleme süresiyle Moore Kanunu’nu alt üst edildiği yeni devrin öncülüğünü üstlenecek. Bunu 22 nm ve 14 nm modeller izleyecek. Atom’un akıllı telefon ve tabletlere özel çeşidi Medfield’a da değinmeden geçmeyen Intel yöneticisi 10’dan fazla tabletin Oak Trail Z670 işlemcisiyle geleceğini belirtti.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER