Teknoloji

Intel HDMI Compute Stick yurt dışında ön siparişe sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-hdmi-compute-stick-070415-1

Bireysel tüketicilere hitap eden bilgisayarlar giderek daha da küçülüyor. Henüz yüksek kapasiteli oyunları oynatabilecek, cepte kolaylıkla taşıyabileceğiniz güçlü bilgisayarlardan söz etmiyoruz, ancak üreticiler giderek sadece bir USB parmak bellek boyutunda olan kullanışlı PC’lere daha fazla ilgi gösteriyor. Bu konuda son adımı Intel’den görüyoruz. Atom yongalarını mümkün olduğu kadar çok ürüne ve platforma sokmayı hedefleyen şirket Intel HDMI Compute Stick adı verilen ve ilk kez CES’te gösterilen taşınabilir bilgisayarını yurt dışında ön siparişe sundu.

Intel HDMI Compute Stick sayesinde akıllı telefonların aksine PC uygulamalarını cihazın bağlı olduğu bir monitörde çalıştırmak mümkün oluyor. Buna ek olarak dizüstü bilgisayarların aksine bu cihazları cepte kolaylıkta taşıma imkanı da bulunuyor. Tabii ki, Intel HDMI Compute Stick’i kullanmak için HDMI portuna sahip monitöre veya TV’ye ihtiyaç duyuluyor.

Intel’in HDMI uçlu taşınabilir bilgisayarı iki farklı versiyonda sunuluyor. Bunlardan biri Windows 8.1, diğeriyse Linux ile yüklü olarak geliyor. Linux versiyonunun hangi dağıtım olduğu konusunda bir bilgi verilmiyor. ABD’de Newegg ve Amazon gibi mağazalarda Intel HDMI Compute Stick listeleniyor.

Newegg’in listelediği ürünlere baktığımızda hem Windows hem de Linux’lu versiyonların satışta olduğunu görüyoruz. Her ikisi de 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza içeriyor. Amazon ise Linux’lu versiyonun sadece 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafızalı çeşidini listeliyor. Ayrıca Amazon’da Windows 8.1’li versiyon da ön siparişe sunulmuş durumda.

Fiyat konusunda da Linux’lu modeller daha avantajlı görünüyor. Newegg Windows 8.1’li versiyonun fiyatını yaklaşık 150 dolar, Amazon ise 180 dolar olarak veriyor. Öte yandan Linux yüklü modellerin Newegg ve Amazon’daki ön sipariş fiyatları sırasıyla 110 dolar ve 130 dolar olarak gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER