Teknoloji

Intel Haswell yongası tek bir şarjda 24 saat çalışma yeteneğine sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel Geliştirici Forumu (IDF) dün San Francisco’da kapılarını açtı. Yonga üreticisi burada 2013 yılında çıkması beklenen gelecek nesil Haswell yonga mimarisini açığa çıkardı. 2012 yılında çıkacak Ivy Bridge mimarisinin takipçisi olacak Haswell aynı şekilde 22 nm süreç üzerine inşa ediliyor, ancak genel güç tüketiminde 20 kat azalma söz konusu.

Intel Haswell hakkında çok fazla teknik detay şimdilik paylaşılmadı, ancak yeni yonga mimarisinin vaat ettiği performans şaşırtacak cinsten. Intel Haswell yongasının tek bir şarjda 24 saat çalışma ve 10 gün boyunca bağlı şekilde bekleme modunda kalma yeteneğine sahip olduğu belirtildi. 22 nm 3D transistör mimarisi çok az güç kullanıyor. Güneş piliyle bile çalışabiliyor.

Intel, IDF’te Haswell yongalı ve küçük bir güneş piliyle çalışan bir Windows prototipi üzerinde kısa bir sunum da yaptı. Bu güneş pilinin güç kaynağı sadece iki ampül sayesinde güç üretebiliyordu. Bu küçük sunum Intel’in güç tüketimini ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi sayılır.

İlgili – Gizmodo

İLGİLİ HABERLER