Teknoloji

Intel giyilebilir ürün pazarından çekileceği iddiasını yalanladı

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-logo-mwc-2015Intel 2014’te Basis’i satın aldığında bu anlaşmanın giyilebilir ürünler üreten Basis’i daha yukarıya çıkarabileceği belirtilmişti. Ancak yaşananlar bu beklentiyi boşa çıkarmıştı. Basis’in Intel çatısı altında piyasaya sürdüğü ilk ürün olan Basis Peak, aşırı ısınma ve alev alma sorunu nedeniyle geri çekilmişti. Bu başarısız denemenin ardından Intel’in yeni adımının ne olacağı merak edilirken, şirketin giyilebilir ürün pazarından çıkacağı iddiası gündeme gelmişti.

TechCrunch’ta yer alan haberde, şirketin giyilebilir ürün biriminde çalışan pek çok kişiyle yollarını ayıracağı öne sürülmüştü. Haberde Basis Ruby adını taşıyan ürünün bazı fotoğrafları da paylaşılmış ve söz konusu ürünün asla gün yüzüne çıkmayabileceği belirtilmişti.

intel giyilebilir urunRuby’nin kutusuna bakıldığında uykuyu izleyebilen, kalp atış hızı monitörü barındıran ve egzersiz takibi gerçekleştirebilen bir akıllı saatin işaretleri görülüyor. Basis Peak’in biraz daha küçük bir versiyonu gibi görünen Ruby’nin yeni Basis yazılımını barındırdığı da haberde belirtilmişti.

Intel giyilebilir ürün pazarına yönelik heyecanını kaybetmiş değil

Intel giyilebilir ürün pazarından çıkacağı iddiasını ise Engadget sitesine gönderdiği bir açıklamayla yalanladı. Giyilebilir ürün pazarından çekilme gibi bir durumun olmadığının altı çizilirken, heyecan verici yeni ürünlerin yolda olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER