Teknoloji

Intel gelecek yıl için Merrifield ve 6331 yongalarını hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’de, Kaliforniya eyaletinin Santa Clara şehrinde düzenlenen bir yatırımcı toplantısında Intel CEO’su Paul Otellini, yakında gelecek akıllı telefon işlemcileriyle ilgili detayları verdiği Mobil Dünya Kongresi basın toplantısını söylediklerini takip etti. Buna göre Merrifield ve garip bir şekilde 6331 olarak adlandırılmış işlemciler gelecek yıl çıkacak.

Her iki yonga da 22 nm üretim süreci kullanılarak geliştirilecek, 6331 tek çekirdekli, pahalı olmayan bir işlemci olacak. Buna karşın Merrifield ise çift çekirdekli ve yüksek profilli cihazları hedefleyen bir işlemci olacak. Bu arada Merrifield’ın daha yoğun bir deneyim sunacak şekilde yeni bir GPU tasarımıyla gelecek. şirketin mobil ve iletişimden sorumlu genel yöneticisi Mike Bell tarafından müjdelendi.

Intel’in yol haritası tabii ki bitmiyor. Yonga üreticisi 2014 yılında 14 nm yongaları üretmeyi planlıyor. Ancak 28 nm Snapdragon ve dört çekirdeki, 40 nm Tegra 3’ün parsayı toplamaya başladığı bir ortamda Intel’in onları yakalaması için biraz daha hızlı davranması gerekiyor.

İlgili – Semi Accurate
İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER