Teknoloji

Intel Dual OS ile Windows ve Android tek bir bilgisayarda çalışacak

Intel’in CES 2014 basın toplantısında konuşulan konulardan bir tanesi de Dual OS oldu. Şirket Intel işlemcilerinin tek bir tuşla Windows ile Android arasında geçiş yapmayı sağlayan bilgisayarları çalıştıracağının altını çizdi, tıpkı CES 2014’te duyurulan Asus Transformer Book Duet’in yaptığı gibi.

intel-dual-os-080114

Şirket basın toplantısı sırasında öncelikle “Intel Cihaz Koruma Teknolojisi” adını verdiği, Intel tabanlı Android cihazlarının kurumsal güvenlik standartlarını yakalamasını sağlayacak bir fikri sergiledi. Daha sonra da bir dizüstü bilgisayarda Windows ve Android arasında hızlı geçişin nasıl sağlandığını gösterdi.

Aslında Windows ve Android’in aynı cihazda çalışması fikrinin peşinde olan tek şirket Intel değil. AMD de Windows içinde tam ekran veya pencere içinde Android uygulamalarının çalıştırılmasını öngören fikri için BlueStacks ile iş ortaklığına gittiğini duyurdu. Yeni AMD yongaları içinde yer alacak ARM işlemci çekirdeğ sayesinde bazı Android kodlarının yerel bazda çalıştırılması mümkün olacak.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER