Teknoloji

Intel drone uygulamaları hazırlamak isteyenler için Aero’yu geliştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel drone aeroIntel geleneksel geliştirici konferansında Aero adını verdiği insansız hava aracını tanıttı. İnsansız hava aracının tanıtıldığı etkinlik, aracın kimlere yönelik olarak hazırlandığı sorusunu da cevaplıyor. Ticari veya hobi amaçlı olarak geliştirilmeyen Aero, drone’lar için uygulama geliştirmek veya test etmek isteyen yazılımcılara yardımcı olacak.

Intel drone uygulamaları gelişimine destek amacıyla tasarladığı Aero’yu “Uygulamaları göğe çıkarmanın en hızlı yolu” olarak tanımlıyor. Atom işlemci barındıran Aero, Intel’in RealSense kameraları aracılığıyla görüntüleri yakalıyor. Drone, “AirMap” adını taşıyan bir uygulamayı ön yüklü olarak sunuyor. Söz konusu uygulama, uçuş yapılabilecek noktaları yazılımcılara bildiriyor. Orman yangını gibi olaylara dair bilgiler de gerçek zamanlı olarak uygulamada gösteriliyor. Böylelikle uçuş rotası hazırlamak kolaylaşıyor.

Intel Aero için kesin bir fiyat ve piyasaya çıkış tarihi açıklamazken, drone’un yıl sonunda kullanıma hazır olacağını belirtmekle yetindi. Şirket, kendi drone’unu hazırlamak isteyenlere Aero’nun işlemci devresini ve RealSense kamera kitini bağımsız bileşenler olarak satacak. Bu bileşenler için sırasıyla 349 ve 199 dolar ödemek gerekecek.

Intel drone çalışmalarını Aero ile sınırlı tutmuyor

Intel, geliştirici konferansında Aero dışında bir insansız hava aracını daha gözler önüne çıkardı. DJI’ın önemli rakiplerinden Yuneec tarafından geliştirilen ve RealSense teknolojisi üzerine kurulu bir çarpışma önleme sistemine sahip Typhoon H de Intel tarafından tanıtıldı.

İLGİLİ HABERLER