Teknoloji

Intel şirket içi çeşitliliği artırmak için küçük adımlarla ilerliyor

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-logo-mwc-2015

Intel, geçtiğimiz ocak ayında şirket içindeki çeşitliliği artırmak 300 milyon dolar harcama yapmayı öngördüğü 5 yıllık bir plan açıklamış ve 2020 itibarıyla tüm azınlık gruplarının temsil edildiği bir yapıya kavuşmayı kendisine hedef olarak belirlemişti. Bu yılın ilk yarısı için yayınlanan çeşitlilik raporu, şirketin gerçekleştirdiği işe alımlar sayesinde bu amaç doğrultusunda ilerlediğini ortaya koyuyor.

Kadınların, Afrika kökenlilerin, Kızılderililerin ve Latin kökenlilerin yeni Intel çalışanları arasındaki yüzde 20’den yüzde 43.3’e yükseldi. Raporun ABD odaklı olduğunu özellikle belirtmekte fayda var.

USA Today’e konuşan Intel CEO’su Brian Krzanich, sürece iletim hatlarının boş olduğunu bilerek başladıklarını ve dolayısıyla her şeyi baştan almayı tercih ettiklerini belirtti. İletim hatlarını bu kadar kısa sürede işler hâle getirmenin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyleyen Krzanich, doğru üniversitelere giderek aradıkları insan kaynaklarına ulaşabildiklerinin altını çizdi.

Yine de, teknoloji sektörünün çoğunluğunda görülen beyaz ve erkek hakimiyeti Intel’de de sürüyor. İşe alımda çeşitliliğe verilen önemin artmasına rağmen; şirketteki kadın çalışan oranı yüzde 0.6, Afro-Amerikan çalışan oranı ise yüzde 0.1 yükselmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER