Teknoloji

Intel CEO’sundan Apple’a tablet konusunda hem övgü hem de meydan okuma

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel ilk kez bir çeyreği 11 milyar dolarlık gelirle kapatmış olabilir, ancak bu durum şirketin yan gelip yatmasına neden olamayacak gibi görünüyor. Şirketin geride bıraktığımız çeyrekle ilgili mâli tablosunu açıkladığı toplantıda şirketin CEO’su Paul Otellini Apple’ın iPad ile tablet kategorisinde kurduğu hakimiyete atıfta bulundu ve Intel’in bu segmentte kazanmak için elinden geleni ardına koymayacağını vurguladı.

Apple’ın tablet kategorisini yeniden icat ederek muhteşem bir iş yaptığını söyleyen Otellini’nin Apple’ı yenme planının merkezinde Oak Trail işlemcileri bulunuyor olabilir. Düşük güç tüketimli bu yeni Atom işlemcilerin tablet, akıllı telefon ve ultrataşınabilir bilgisayarlarda karşımıza çıkması bekleniyor. İşletim sistemi ve fiyatlardaki esneklik de başarıda önemli bir rol oynayacak, Oak Trail Windows, MeeGo ve Android platformlarının hepsini ve farklı tasarım ve fiyat aralıklarındaki cihazları destekleyecek.

Oak Trail tabanlı cihazların 2011’den önce çıkması beklenmiyor. Bu durum üreticileri mevcut nesil ve daha az yetenekli Atom işlemcileri kullanarak bir tablet üretmekle bekleyip rakiplerinin pazarı domine etmesi konusunda bir seçim yapmakla başbaşa bırakıyor.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER