Teknoloji

Intel CEO’su yıl sonunda çıkacak 100 dolar altı tabletleri müjdeledi

Intel CEO’su Bryan Krzanich geleceğin ucuz tabletlerde olduğunu ve bunların daha önce dile getirdiğinden de daha ucuz olacağını düşünüyor. Dün San Francisco’da başlayan Intel Developer Forum 2013’ün açılış toplantısında sahne alan tepe yöneticisi yıl sonunda ABD satış fiyatı 100 doların altında olacak Intel işlemcili tabletler görebileceğimizi kaydetti.

intel-ceo-tablet-100-dolar-110913

Krzanich daha önce dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların fiyatının 200 doların altına, tabletlerin de yıl sonuna kadar 150 doların altına inebileceğini kaydetmişti. 100 dolar seviyesinin altına inmesi hiç şüphesiz bu tabletlerin insanlar tarafından daha fazla tercih edilmesini sağlayabilir. Bu fiyat seviyesinde genellikle e-kitap okuyucular bulunuyor ve tabletlerin bu fiyata kadar düşmesi tercihin onlara doğru kolaylıkla kaymasını sağlayacaktır.

100 doların altındaki bir tabletin yeteneklerinin veya kalitesinin ne olacağı noktasında Krzanich bir yorum yapmadı. Ancak 100 dolar altına satılan tabletler Intel’in tablet piyasasında ayağa kalkmasını sağlayabilir.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER