Manşetler

Intel CEO’su Paul Otellini önümüzdeki mayıs ayında emekliye ayrılıyor

Intel CEO’su Paul Otellini’nin emekliğe ayrılacağına yönelik çıkan söylentiler dün yayınlanan resmi açıklamayla doğrulandı. Buna göre CEO önümüzdeki mayıs ayında görevinden ayrılacak, yerine kimin geleceği ise henüz netlik kazanmadı. Yaklaşık 40 yıl önce Intel’de çalışmaya başlayan Otellini son sekiz yıldır tepe yöneticiliğinde bulunuyor. Mobil işlemciler alanında rekabette zorlanan Intel’in ultrabook stratejisinin arkasındaki en büyük destekçi olacak Otellini’nin önümüzdeki altı ayı bir geçiş dönemi gibi olacak.

Her ne kadar Intel masaüstü ve dizüstü bilgisayar işlemci satışlarında hakimiyetini sürdürse de, konu tablet ve akıllı telefon işlemcileri olunca şirket neredeyse ortalarda yok gibi. Atom tabanlı işlemcilerle çeşitli girişimler yok değil, ancak ARM tabanlı yonga üreten Qualcomm, NVIDIA, Samsung gibi şirketler pazar payının hatırı sayılır oranlarını çoktan ele geçirmiş durumda.

Paul Otellini, emekli olacağını duyurduğu açıklamasında şirkette geçirdiği yaklaşık 40 yılın ve sekiz yıllık CEO’luk görevinin ardından devam etme ve Intel’in idaresini yeni nesilden bir lidere bırakma zamanı geldiğini belirtti. Önümüzdeki altı aylık geçiş süreci boyunca yönetim ve icra kurullarıyla çalışmaya devam edeceğini, CEO’luktan ayrıldıktan sonra da yönetime her türlü danışmanlık için hazır olacağını vurguladı.

Intel’in yönetim kurulu CEO’luk koltuğuna kimin oturacağını belirlemek için içeride ve dışarıdaki adayları değerlendirecek. Bu arada yönetim katında bazı yer değişiklikleri de oldu. Yazılım işleri şefi Renee James, operasyon müdürü ve dünya çapında üretim şefi Brian Krzanich ve kurumsal strateji direktörü Stacy Smith idari başkan yardımcılıklarına terfi ettirildi.

İlgili >> Intel

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER