Teknoloji

Intel Cedar Trail teknolojili Acer Aspire One D270 netbook bu ay çıkıyor

Intel’in yeni Cedar Trail teknolojisini barındıran netbook’lardan bir tanesi de Acer Aspire One D270. Acer’ın bu netbook modeli 2012 yılında piyasaya çıkacaklar arasında yer alıyor. ASUS ve Samsung’un Cedar Trail yongalı netbook modelleriyle rekabete girişecek bu modelde 1.6 GHz’lik Atom N2600 işlemci yer alıyor.

10.1 inç’lik ekran barındıran Acer Aspire One D270’te 1 GB RAM ve 320 GB kapasiteli sabit disk bulunuyor. Üç ve altı hücreli iki farklı batarya çeşidiyle sunulan bu netbook’un üç hücreli modelinin yurtdışı satış fiyatı 250 avro, altı hücrelininki ise 269 avro olarak belirlenmiş. D270’in farklı kapak renkli versiyonlarla sunulacağını da söylemek gerek.

Aspire One D270’in içinde yer alan Intel Atom N2600 işlemcisi Intel Cedar Trail mimarisine bağlı olarak geliştirildi. Hyperthreading desteğine sahip olan bu işlemci 400 MHz’lik gömülü grafik çekirdeği de barındırıyor. Aslında Intel’in bu yeni nesil Atom işlemcisinin geçtiğimiz eylül ayında çıkması bekleniyordu, ancak grafik işlemcide yaşanan sorunlar nedeniyle çıkış aralık sonuna kadar gecikti. Bu da Cedar Trail tabanlı netbook’ların çıkışını bu ayın ortalarına kaydırdı.

İlgili – Notebook Italia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER