Teknoloji

Intel “Canoe Lake” netbook prototipi inceleme altında

Computex 2010’da ilgi genellikle tabletlerin üzerinde olsa da, Intel’in mobil bilişimde odağı oldukça geniş tuttuğu bir gerçek. Şirketin bugün gerçekleştirmiş olduğu Computex basın toplantısında şirket Canoe Lake adlı yeni bir netbook deney platformunu duyurmuştu. Bu platform ile iki zarf kalınlığında bir cihazda 720p video bile oynatacak makinelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Canoe Lake prototip cihazı Taipei’de sergileniyor. Intel’in geliştirdiği bu cihaz aslında bilgisayar üreticilerine fikir satmak amacıyla geliştirilmiş. GMA 3150 GPU’ya sahip olan bu cihaz yüksek çözünürlüklü multimedya dosyalarını işleyebilme yeteneğini de barındırıyor. 10 inç’lik ekran makineyle fazlasıyla uyumlu olmuş, ancak LCD ile klavye arasındaki boşluğa alışmak biraz zaman alabilir.

Canoe Lake tabanlı sistemlerin yılın ikinci yarısında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu netbook’ları hangi üreticilerden beklememiz konusundaysa Intel’den bir açıklama yapılmış değil. Aşağıdaki galeri bağlantısında Engadget tayfasının objektifine yansıyan kareler bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER