Teknoloji

Intel Atom CE5300 medya işlemcisini duyurdu

Intel, Atom CE5300 olarak adlandırdığı yeni bir medya işlemcisini tanıttı. Oturma odalarına kurulacak set üstü cihazları veya medya geçitlerini hedefleyecek olan bu işlemci daha önceleri Berryville kod adıyla anılıyordu. Londra’da düzenlenen IPTV World Forum’da tanıtılan bu işlemci 3D kullanıcı arayüzü desteğine ve oyun konsolu seviyesinde grafik desteğine sahip.

Video görüşme desteğine de sahip olan bu işlemci Intel’in iddiasına göre aralarında oyun, ev güvenliği, ev otomasyonu gibi alanlarda servis veren sağlayıcıların tercihleri arasında olacak. Modem, VoIP işlemcileri, ağ yönlendiricileri ve uygulama işlemcilerinde de bu işlemcileri görebiliriz. Intel’e göre DVR veya internet üzerinden içerik oynatan medya cihazları da Atom CE5300 barındırabilecek cihazlar arasında yer alıyor.

Intel’in dördüncü nesil yongaüstü sistemini kullanan ve bu segmentte 32nm bazlı geliştirilen ilk seçenek olan bu işlemci de hyperthreading ve sanallaştırma destekli çift çekirdekli işlemci, geliştirilmiş 3D/2D grafik işlemcisi, entegre güç yönetimi ve H.264 B-picture donanım kodlayıcısı bulunuyor. Intel bu işlemcinin piyasaya çıkan ürünlerde ne zaman yer alacağı konusundaysa henüz net bir bilgi vermedi.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER