Manşetler

Intel Apple yongalarını üretmek için görüşmeler yapıyor

intel cannon lake

Intel’in ARM yonga üretimi gerçekleştirmesi kulağa ilk duyulduğu zaman oldukça şaşırtıcı geliyor. Ancak uzak ihtimal gibi gözüken bu durumun gerçeğe dönüşmesi sanılandan daha çabuk olacağa benziyor. Chicago Tribune tarafından yayınlanan Reuters kaynaklı habere göre, Intel ve Apple yonga üretimi için görüşmeler yapıyor. Kaynaklar iki şirketin üst düzey yöneticilerinin geçtiğimiz sene üretim anlaşması yapmak için bir araya geldiğini belirtirken, görüşmelerde henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığı ifade edildi.

intel-logo-070113

Samsung ile mahkeme salonlarında sıklıkla karşı karşıya gelen Apple’ın Güney Koreli şirketle olan bağlılık ilişkisini azaltmayı planladığı biliniyor. iPad ve iPhone’da kullanılan A serisi işlemcileri üreten Samsung’un Apple için bu denli hayati bir bileşenin üretiminde büyük rol oynamasının Apple’ı oldukça rahatsız ettiği kesin. Samsung’un geniş çaplı bir üretim kapasitesine sahip olmasıysa Cupertino merkezli şirketi Samsung’tan uzaklaşma konusunda daha ihtiyatlı davranmaya zorluyor. Gelişmiş bir üretim teknolojisine ve kapasitesine sahip olan Intel, Apple’ı Samsung’tan iyice uzaklaştırmak için en uygun aday konumunda.

Anlaşmanın Apple açısından oldukça mantıklı olduğu rahatlıkla görülüyor. Intel cephesinden bakıldığındaysa bu anlaşmayla beraber kısa vadede şirketin kârının önemli ölçüde artabileceği öngörülüyor. Ekonomik bakımdan Intel’e ilk etapta belirgin bir katkı sağlayacak bu anlaşmanın şirketin uzun vadeli hedeflerine yapacağı etkiyse belirsiz. Intel’in Atom ve x86 işlemci serisini mobil cihazlara sokmak için ciddi bir çaba harcadığı biliniyor. Geçtiğimiz ay Altera ile yapılan anlaşma Intel’in döküm faaliyetlerini genişletme konusundaki arzusunu açıkça ortaya koymuştu. Intel ve Apple arasında yonga üretimi için bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı şu an için belirsizliğini korurken, kararın Intel’in mayıs ayında göreve gelecek yeni CEO’suna kalması oldukça muhtemel duruyor.

İlgili >> Chicago Tribune

İLGİLİ HABERLER