Manşetler

Intel Altera’yı 16.7 milyar dolar karşılığında satın aldı

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel altera

Avrupa Komisyonu’nun gerekli onayları vermesinin ardından Altera’nın 16.7 milyar dolar karşılığında Intel’e satışı tamamlandı. Bu anlaşma, Intel’in bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük satın alma niteliğini taşıyor. Şirket, Altera ile birlikte kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet sağlamayı amaçlıyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; Facebook, Google ve Microsoft sayısal işlemler için Intel’in Xeon işlemcilerini kullanıyor. Ancak bu şirketlerden bazıları, sistemlerini Altera’nın programlanabilir geçit dizilimi işlemcileriyle kuvvetlendiriyor. Intel önümüzdeki yıldan itibaren Xeon ve Altera’yı birlikte satacak. Şirket uzun vadede ise iki işlemciyi birleştirmeyi planlıyor.

Intel, ortaya çıkacak nihai ürünün dramatik hız artışları sağlamasını ve mevcut performansı ikiye katlamasını amaçlıyor. Böylelikle şirketlerin yüz tanıma gibi yorucu görevleri daha kolay biçimde yerine getirmesi öngörülüyor.

Intel CEO’su Brian Krzanich, geleceğin büyüleyici deneyimlerini mümkün kılacak yeni ürünler icat edeceklerini belirtirken, söz konusu deneyimlere örnek olarak otonom sürüş ve makine öğrenmesini gösterdi. Intel Altera teknolojisinin birleşimiyle üretilecek işlemcinin 2017’den önce hazır olması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER