Teknoloji

Instagram mesajlaşma ve grup mesaj özellikleri kazanabilir

Instagram’ın bir sonraki girişimi fotoğraf ve videonun ötesine geçebilir, bu sosyal ağ da son zamanların popüler eğilimlerinden olan mesajlaşma işine girebilir. GigaOm’un haberine göre şirket Instagram uygulamasının içine yeni bir özel mesajlaşma özelliği eklemeyi planlıyor. Grup mesajlaşmanın da sunulacaklar arasında olacağı konuşuluyor.

instagram-video-kayit-200613-4

Facebook tarafından satın alınmış olan Instagram’ın gerçekten anlamlı olan servislerinin dışında, ana şirketinin de faaliyet gösterdiği, üstelik iddialı olduğu bir alanda ürünle karşımıza çıkması garip görünüyor. Ancak Instagram’ın Snapchat gibi rakiplere karşı gösterdiği mücadele düşünüldüğünde, söz konusu girişim biraz olsun mantıklı sayılabilir.

Instagram bu dedikodu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken GigaOm da bu yeni işlevin ne zaman faaliyete geçeceği noktasında kesin bir zaman vermedi. Ancak site, yıl sonunda beklenen gelecek Instagram versiyonunda bu özelliğin bulunabileceği tahmininde bulundu. İnsanların birbirleriyle daha fazla iletişimde bulunduğu yılbaşı zamanında böyle bir özelliği sunmak isabetli olabilir.

Facebook’un desteği sayesinde Instagram ürünlerine her geçen gün yeni kullanıcılar eklemeye devam ediyor. Şirketin video paylaşım ürünü de Twitter’ın video servisi Vine’a göre daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Bu arada Instagram, haber kaynağı içinde reklam gösterimine de başlayarak servisi paraya çevirme noktasında önemli bir aşama kaydetti.

Mesajlaşma özelliği hayata geçecek olursa, Instagram’ı kullanacak yeni bir alana sahip olacağız. Ancak temel amacı fotoğraf ve video paylaşımı olan bir servise mesajlaşma işlevi eklemek ne kadar mantıklı bir hareket olur, burası tartışılır.

İlgili >> GigaOM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER