Manşetler

Instagram’dan markalara fotoğraf seti yükleme izni

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Kurulduğu günden bu yana Instagram, insanların tek kare içine sığdırdıkları hikayeleri anlatmasını sağlıyor. Facebook’un sahibi olduğu şirket video desteği sunsa da, fotoğraflar servisin özünü oluşturmaya devam ediyor. Fotoğraflarla hikayeyi tek karede anlatma özelliği ise, en azından markalar için, sona erdi.

Gelirlerini artırmak isteyen Instagram, markalara dört fotoğraftan oluşan fotoğraf setleri yükleme izni verdi. Kullancılar fotoğraf setine yüklenen diğer fotoğrafları sağa veya sola doğru sürükleme hareketi yaparak görebilecek. Instagram’dan yapılan açıklamada bu özelliğin sıralı hikayeler anlatmak isteyen reklamverenlerden gelen talep üzerine geliştirildiği belirtildi.

Instagram’da gösterilen reklamların altında beliren dört nokta, o reklamın bir fotoğraf setinden oluştuğunu kullanıcılara söylenecek. Instagram tarafından “Karusel Reklamlar” olarak adlandırılan bu özellikte markalara hikayenin sonuna “Daha Fazlasını Öğrenin” butonunu ekleme imkanı da sunuluyor. Formatın halen deneme aşamasında olduğu belirtilirken, Instagram nihai formata karar vermeden önce farklı formülleri deneyeceğinin de altını çizdi.

Ortalama Instagram kullanıcılarının da sevebileceği fotoğraf setleri özelliğinin ilk etapta sadece markaların hizmetine sunulmasını hayal kırıklığı yaratan bir tercih olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Tumblr’da bir hayli popüler olan fotoğraf setleri, Facebook’ta Haber Kaynağı tarafından otomatik olarak oluşturulabiliyor. Twitter’da son dönemde kullanıcılarına birden fazla fotoğraf yükleme izni veren sosyal mecralar arasında yer alıyor. Bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulması durumunda Instagram’a art arda 7-8 fotoğraf yükleyenlerin yol açtığı kirliliğin de ortadan kalkacağını söylemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER