Manşetler

Instagram mobil uygulamasını iOS 7’ye uyumlu hâle getirdi

Instagram mobil uygulamasını iOS 7’ye uyumlu hâle getirdi. Aslında yapılan şey, Twitter uygulamasında olduğu gibi kullanıcı arayüzünü rötuşlamak; renk düzenlerini hafif değiştirmek, en üstteki navigasyon çubuğunu sadeleştirmek oldu. Böylelikle içerik az da olsa biraz daha ön plana çıkmış oldu.

instagram-ios-7-260913-1

Güncellemeyle birlikte haber kaynağında gösterilen fotoğraflar ekranın her iki kenarına yayılıyor; bu gösterilen her bir fotoğrafa ait alanın yüzde 4.5 artması anlamına geliyor. Profil sayfalarında da “gönderi”, “takipçi” gibi yazıları çevreleyen alanlar kaldırıldı, profil fotoğrafı dairesel hâle getirildi.

Instagram uygulamasının tasarımcılarından Maykel Loomans, Instagram’ın her zaman içeriği birinci planda tutan bir platform olduğunu ve Apple’ın da bunu gerçekten gerçekleştirebilecek bir işletim sistemini avuçlarının içine verdiğini kaydetti. Tasarımcı Apple tasarım şefi Jony Ive’nin “içeriğe uymak” şeklindeki, iOS 7’nin temellerinden olan düşüncesine atıfta bulundu.

Instagram’ın yeni tasarımı fena durmuyor, ancak tasarım takıntılı kullanıcılar uygulamanın ikonunun aynı kalmasından dolayı hayal kırıklığı yaşayacak. Diğer bir deyişle, Instagram’ın parlak, dokulu ve biraz cafcaflı görünen uygulama ikonu ana ekranda iOS 7 için uyarlanmış diğer uygulamaların sadeleştirilmiş ikonları yanında düzeni bozmayı sürdürecek.

Loomans, Instagram’ın sevilen logosunu yeniden düzenlemek gibi bir planının olmadığını söyledi. Aynı şekilde biraz büyütülen vizör alanına sahip olan görüntü yakalama ekranında da başka değişiklik düşünülmediğini kaydetti.

iOS 7 için Instagram iPhone 5s cihazları tarafından slow-motion videoların çekilmesi veya içe aktarılması gibi imkanları hâlâ sunmuyor. Instagram’da yavaş çekim videoların paylaşılması için geliştirilmiş çeşitli alternatif yöntemler bulunuyor. Ancak Instagram’ın kendi içinde çözüm sunması için biraz daha beklemek gerekiyor. Neyse ki, iPhone 5s henüz ülkemizde tam anlamıyla satışa sunulmadı. Belki Instagram aralık ayına kadar bir şeyler yapabilir.

İlgili >> iTunes App Store (Instagram), Instagram Blog

İLGİLİ HABERLER