Teknoloji

Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor

instagram ana sayfa sırlaması

instagram iki faktorlu kimlik dogrulamaInstagram iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarına sunacağını açıkladı. Şirket adına açıklamayı CEO Kevin Systrom yaptı. Popüler fotoğraf paylaşım servisi, iki faktörlü kimlik doğrulamaya dair planlarını geçtiğimiz yılın şubat ayında kamuoyuyla paylaşmıştı.

Instagram’ın hamlesi, teknoloji dünyasında gecikmiş bir adım olarak nitelenmişti. Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf paylaşım servisi, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini ilk etapta küçük bir kullanıcı grubuna sunmuştu.

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktif hâle getirmek için Instagram’ın ayarlar menüsüne gitmek gerekiyor. “Beğendiğin Gönderiler” bölümünün üzerindeki seçeneğe dokunulduğunda özelliğin aktivasyon süreci başlıyor.

Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama için telefona kod gönderiyor

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği aktive edildiğinde kullanıcılara yeni bir cihaz üzerinden Instagram’a erişmeleri için bir kod gönderiliyor. Giriş işleminin tamamlanması için kodun doğru biçimde belirtilen alana girilmesi gerekiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde telefona erişemedikleri durumlarda kullanmak için yedekleme kodlarını saklayabiliyor. Söz konusu kodları kopyalayarak veya ekran görüntülerini alarak başka yerlere aktarmak mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER