Teknoloji

Instagram Hikayeleri Chrome eklentisiyle masaüstüne taşınıyor

instagram hikayeleriInstagram’ın Snapchat esintili yeni özelliği olan Hikayelerin web’de gösterilmesi için bekleyiş devam ederken, bazı heyecanlı geliştiriciler vakit kaybetmeden bir çözüm geliştirdi. Alec Garcia tarafından hazırlanan Chrome IG Story eklentisi, Instagram’da paylaşılan hikayeleri Google Chrome üzerinden görmeyi sağlıyor. Eklenti aktive edildiğinde Instagram Hikayeleri, tıpkı mobilde olduğu gibi, masaüstünde de akışın üst kısmında gösteriliyor.

Hikayelerin masaüstünde görüntülenmesi ise mobilde olduğundan biraz daha farklı biçimden gelişiyor. Akışın üzerinde görülen profil fotoğraflarından birine tıklandığında o kullanıcıya ait hikaye ekrana taşınıyor. Ok tuşlarıyla bir kişinin hikayesi içinde dolaşılabiliyor. Ancak başka bir kişinin hikayesini görüntülemek için önce görüntülenen mevcut hikayeden çıkmak gerekiyor. Profil fotoğrafının üzerine sağ tıklama yapıldığında ise hikayeyi indirmek mümkün oluyor. Instagram API’larını kullanan eklentilere pek sıcak bakmadığı için Chrome IG Story eklentisinin de fazla uzun ömürlü olmama ihtimali bulunuyor.

Instagram Hikayeleri gecikmeli de olsa web’e “resmen” gelebilir

Instagram yola çıktığı ilk günden bu yana önceliği mobile veriyor. Şirket mobil uygulamasını çıkarttıktan sonra paylaşımların web üzerinde görüntülenebilmesini mümkün kılmıştı. Akışın tarayıcı üzerinden görüntülenmesi özelliği de daha sonra kullanıma sunulmuştu. Sosyal fotoğrafçılık uygulaması, web’i geçtiğimiz yıl yaptığı değişikliklerle web ile olan temasını biraz daha artırmıştı. Yenilenen profiller, arama yapılabilmesi ve bildirimlerin görüntülenebilmesi gibi özellikler sayesinde kullanıcıların Instagram deneyimini web üzerinde yaşaması kolaylaştırılmıştı. Instagram’ın hikaye gösterimini web’de resmi olarak sunup sunmayacağı ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER