Teknoloji

Instagram hassas paylaşımları göstermeden önce bulanıklaştıracak

instagram hassas icerikInstagram hassas fotoğraf ve videoların gösterimi konusunda bugüne kadar “ya hep, ya hiç” yaklaşımını uyguluyordu. Paylaşımlar ya şirketin sansür filtrelerinden geçiyor, ya da kaldırılıyordu. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Uygulama yakında “hassas” içerik barındıran fotoğraf ve videoları bulanıklaştırmaya başlayacak. Eğer bir paylaşım hakkında şikayet gelirse ve Instagram’ın moderasyon ekibi içeriğin “hassas” olduğuna karar verirse paylaşım bulanıklaştırılıyor.

Buna ek olarak, paylaşımın üzerine “Bu fotoğraf rahatsız edici bulabileceğiniz hassas içerikler barındırıyor.” şeklinde bir uyarı sunulacak. Paylaşımı görmek için “Fotoğrafı Gör” yazısına dokunmak gerekecek.

Instagram hassas içerikler konusunda net bir açıklama yapmadı

Instagram bahsi geçen “hassas” içeriklerin ne olduğu konusunda şimdilik net bir açıklama yapmış değil. Şirket, sadece talimatlarına aykırı olmayan ancak problemli görünen içeriklerin bu kapsamda değerlendirildiğini belirtmekle yetindi. Instagram, bulanıklaştırılmış paylaşımlarla kullanıcılarına güvenli bir ortam oluşturmayı amaçladığının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER