Manşetler

Instagram galeri formatında paylaşım özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram galeriInstagram galeri formatıyla kullanıcılarına aynı anda birden fazla fotoğraf ve video yükleme imkanı sunacağını ayın ilk günlerinde açıklamıştı. Şirket, söz konusu özelliği tüm kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Instagram ilk olarak bundan yaklaşık iki yıl önce reklam veren şirketlere tek bir gönderide birden fazla fotoğraf paylaşma izni vermişti.

Galeri formatıyla Instagram, bazı kullanıcılarını rahatsız eden önemli bir probleme çözüm getirmiş oluyor. Bazı Instagram kullanıcılarının art arda çok sayıda fotoğraf yükleyerek zaman akışlarını işgal etmesi, kimi takipçilerini rahatsız edebiliyordu. Ancak galeri formatının tüm kullanıcılara açılmasıyla birlikte akış işgallerinin zamanla azalması muhtemel görünüyor. Yine de, bunun için öncelikli olarak Instagram kullanıcılarının galeri formatına alışması gerekiyor.

Instagram galeri formatında paylaşım imkanıyla kullanıcılarına başka kapılar da açıyor. Bu format sayesinde Instagram üzerinden bilgilendirici paylaşımlar yapmak ya da bir hikaye anlatmak önemli ölçüde kolaylaşıyor.

instagram-galeri-230217-2 Örneğin, Instagram üzerinden yemek tarifi paylaşanlar aşamalarını 10 farklı fotoğraf veya videoya ayırıp bunları tek bir gönderide takipçilerine sunabiliyor. Galerinin altında ise tıpkı fotoğraf veya videolarda olduğu gibi yazı bulunabiliyor. Yazı kısmında da görsel anlatım kuvvetlendirilebiliyor. Fotoğraf veya videoların altına ayrı ayrı yazı eklenemediğini belirtmek gerekiyor.

Instagram galeri formatında fotoğraf ve videolar birlikte paylaşılabiliyor

Instagram içinde galeri oluşturmak için fotoğraf veya video seçim ekranında görülen “Birden Fazla Seç” yazısına dokunmak gerekiyor.Instagram galeri formatında kullanıcılar tek bir gönderi içinde hem fotoğraf hem de video paylaşabiliyor. Kullanıcılar fotoğraf ve videolar üzerinde tek tek düzenleme yapabiliyor. Fotoğraf seçimi tamamlandıktan sonra düzenleme ekranında da “sürükle-bırak” yöntemiyle sıralama değişikliği yapılabiliyor. Instagram galeri oluşturma özelliğini kademeli olarak iOS ve Android’de tüm kullanıcılarına ulaştıracak.

İLGİLİ HABERLER