Teknoloji

Instagram fotoğraf ve video akışında reklam gösterimine başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram-android-uygulama-120314-1

Instagram’da fotoğraf ve video akışı içinde video reklamların gösterilmesi fikri yeni değildi ve bu bir süredir konuşuluyordu. Nihayet Instagram bu konuda beklenen adımı attı ve video reklamları akışta sunmaya başladı. Her ne kadar kullanıcılar reklamların kendilerine zorla gösterileceğini düşünse de, Instagram’daki video reklamlar alışılmış tarzın dışında olacak.

Instagram kendi platformundaki reklamların farklı olması için çeşitli adımlar attı ve bunları kendi kültürüne uygun hâle getirdi. Bu durum kullanıcıların şimdiye kadar karşılaştıkları en iyi ve ilgi çekici reklam deneyimi olabilir.

Reklam iş ortaklarının Instagram’da rastgele reklamlar göstermeleri yerine, her bir reklam gözden geçiriliyor. Aradaki bu bekleme süresi Instagram’ın, reklamverenlerin basit bir şekilde başka yerde gösterilen reklamı alıp Instagram’da göstermeleri ve daha fazla gösterim elde etmelerinin önüne geçiyor.

Tabii ki, bu durum Instagram’daki reklamların başka yerlerde gösterilmediği anlamına gelmiyor. Ancak eğer Instagram bir reklamın servisinin kültürü ve tarzına uymadığını düşünürse, onu yayınlamama imkanı bulunuyor.

Video reklamlar da otomatik olarak oynatılıyor, bu da onları biraz çalınması önlenemez kılıyor. Facebook’ta da geçtiğimiz haftalarda videoları otomatik oynatma özelliği kullanıma sunulmuştu. Benzer bir uygulamayı alt şirket olan Instagram’da görmek çoğu kişi için şaşırtıcı olmayacaktır.

Video reklamları her kullanıcıya rastgele gösterilmeyecek. Instagram reklamverenlerin hedefledikleri yaş aralığına ve nüfus kitlesine hitap etmelerine olanak sağlayacak verileri sunacak. Yaş, cinsiyet ve ülke gibi bilgiler reklamverenlerle paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER