Teknoloji

Instagram’ın en çok takip edilen beş hesabı da kadınlara ait

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

taylor-swift-071114

Beşinci yaşını kutlayan Instagram, ilk kez en çok takip edilen beş hesabını gösteren bir liste yayınladı. Listenin zirvesinde 49.6 milyon takipçisi bulunan ünlü şarkıcı Taylor Swift yer alıyor. Swift’in en popüler Instagram kullanıcısı olduğu daha önce de doğrulanmıştı.

Taylor Swift’i 48.1 milyon takipçisiyle selfie kraliçesi Kim Kardashian izliyor. Ünlü şarkıcı Beyoncé 47.2 milyon takipçisiyle üçüncü, Selena Gomez 45.9 milyon takipçisiyle dördüncü, Ariana Grande ise 44.6 milyon takipçiyle beşinci sırada yer alıyor. Instagram’ın en çok takip edilen beş hesabının kadınlara ait olması ve bu kadınlardan dördünün pop şarkıcısı olması dikkat çekiyor.

Meredith is allergic to joy.

Taylor Swift (@taylorswift) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Instagram’ın genellikle kadınların hakimiyetinde bir sosyal mecra olarak değerlendirildiği göz önüne alınınca bu sıralama pek sürpriz olmuyor. Reuters’a konuşan Instagram’ın küresel kreatif programları yöneticisi Charles Porch, ilk beşteki pop kültür ikonlarının “doğal ve genellikle eğlenceli” paylaşımlar yapmaları sayesinde takipçi çekmeyi başardıklarını belirtti. Porch, insanların daha öncesinde gerçek zamanlı olarak bu tarz bir bakış açısına sahip olamadıklarına dikkat çekti. Olaya ünlülerin tarafından yaklaşmayı da ihmal etmeyen Porch, Instagram’ın süper yıldızlara hayranlarıyla doğrudan bir iletişim hattı kurma fırsatı sağladığını ve böylelikle ünlülerin mesajlarını daha iyi kontrol edebildiklerini belirtti.  

Bu ünlülerden biri olan Beyoncé, geçtiğimiz yıldan bu yana röportaj vermemesine rağmen, Instagram hesabı aracılığıyla hayranlarını ABD’nin First Lady’si Michelle Obama ile arkadaşlığından, kızı Blue Ivy’nin büyümesinden ve renkli tatillerinden haberdar edebiliyor. Doğru kullanmayı bilenler adına Instagram’ın ayrı bir iletişim kapısı olduğu su götürmez bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER