Manşetler

Instagram’da mesaj devri Instagram Direct ile başlıyor

Instagram New York’ta düzenlediği basın toplantısıyla yeni özelliği Instagram Direct’i duyurdu. Instagram’a mesajlaşmayı getiren bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar birbirlerine Instagram aracılığıyla fotoğraf, video veya sadece yazılı metinler gönderebilecek. Instagram Direct’in duyurulması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Instagram CEO’su Kevin Systrom, Instagram’ın sadece fotoğraf üzerine kurulu olmadığının altını çizdi. Bugüne kadar fotoğraf ve videoya yani ”anlar”a odaklandıklarını belirten Systrom, mesajlaşma özelliğiyle birlikte işin içine üçüncü bir boyut ve gizlilik seçeneği eklediklerini ifade etti. Instagram CEO’su kullanıcıların kimi zaman bazı şeyleri tek bir kişi veya belli bir grupla paylaşmak isteyebileceğini ve Direct ile bunun önünü açtıklarını dile getirdi.

instagram-direct-121213

Bundan böyle kullanıcılar Instagram üzerinde bir fotoğrafı düzenlemeyi bitirdiklerinde söz konusu fotoğrafı maksimum 15 kişiyle bir mesaj içinde paylaşabilecek. Eğer mesajın gönderildiği kişi çevrim içiyse, profil fotoğrafının etrafı aydınlanacak ve o kişinin gönderilen mesajı gördüğünü ve beğendiğini anlamak mümkün olacak. Uygulamanın ana sayfasında ekranın sağ üst kısmına yerleştirilen bir Gelen Kutusu ikonu ise kullanıcıların gelen mesajları görmelerini sağlayacak. Tıpk Twitter’da olduğu gibi, Instagram’da da bir kişiye mesaj göndermek için o kişi tarafından takip edilmek gerekiyor.

Direct sayesinde Instagram son dönemin gözde pazarlarından biri olan mesajlaşmaya adımını atmış oluyor. WhatsApp, Viber ve Snapchat gibi uygulamaların popülaritesinin fazlasıyla arttığı bir dönemde Instagram’ın mesajlaşma işine girmesi pek çok kişi tarafından beklenir hale gelmişti. Pazarın giderek canlanmasıyla birlikte kullanıcılarına ilk günden bu yana mesajlaşma özelliği sunan Twitter da bu özelliğin kapsamını genişletmiş ve fotoğrafları da işin içine dahil etmişti. Instagram’ın da bu gruba katılmasıyla birlikte mesajlaşma pazarındaki rekabetin dozunun biraz daha yükseleceği düşünülüyor. Instagram mesajlaşma özelliğiyle birlikte kullanıcılarının tüm dikkatini kendisinde toplamayı hedefliyor.

Instagram Direct’i kullanıma sunan güncellemeyi iOS için yayınlayan Instagram’ın Android uygulamasına da en kısa sürede Direct’i getirmesi bekleniyor. Windows Phone kullanıcıları ise Direct özelliklerinden faydalanmak için uygulamanın beta testinin tamamlanmasını beklemek zorunda.

Güncelleme: Android kullanıcılarına Instagram Direct’i getiren güncelleme Google Play’deki yerini aldı.

İlgili >> Instagram Blog

İLGİLİ HABERLER