Teknoloji

Instagram canlı yayın özelliğini ABD’de kullanıma sunmaya başladı

instagram canlı yayın
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram canlı yayınInstagram geçen ayın sonuna doğru canlı video yayınının geleceğini, kaybolan fotoğraf ve video mesajlarıyla birlikte duyurmuştu. Söz konusu Instagram canlı yayın özelliği ABD’deki kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlandı.

Böylelikle kullanıcılar uygulamanın Hikayeler bölümünde, akıllı telefonlarının kameralarını kullanarak canlı video yayını gerçekleştirebiliyor. Instagram’daki takipçiler de, canlı yayınının olduğunu, söz konusu kişinin Hikayeler bölümünde yer alan fotoğrafı üstündeki “canlı” işaretiyle anlayabiliyor.

Ana şirket Facebook da canlı yayın işine girmişti. Ancak Instagram’ın yaklaşımını Facebook’tan ve diğerlerinden ayıran temel nokta, canlı video yayını bittiğinde uygulamadan silinmesi ve tekrar izlenememesi. Buna rağmen Instagram, canlı yayınların öne çıkması ve kaçırılmaması için bazı adımlar atıyor. Örneğin Keşfet bölümünde “Öne Çıkan Canlı Yayınlar” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir bölüm bulunuyor. Burada o anda yapılan canlı yayınlardan bazıları sergileniyor.

Instagram canlı yayın sona erdiğinde videonun bir daha görülmemek üzere silinmesini sağlıyor. Bu yolla kullanıcıların istedikleri zaman rahatlıkla paylaşım yapabileceklerini dile getiriyor. ABD’deki kullanıcılar, Instagram’ın iOS ve Android uygulamalarında canlı yayın butonunu birkaç gün içinde görmeye başlayacaklardır. Canlı yayın özelliğinin dünya çapında ne zaman sunulacağıysa şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER