Teknoloji

Instagram sızıntısı fotoğraflı mesajlaşma uygulaması Bolt’u ortaya çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram-bolt-250714

Sızan ekran görüntülerine göre, Facebook’un sahibi olduğu Instagram, Bolt adını taşıyan ve Snapchat’e rakip olabilecek bir uygulama üzerinde çalışıyor. Facebook’un bir süre önce Slingshot isimi başka bir Snapchat rakibini duyurması ise sızıntının anlamı konusunda kafa karışıklığı yaşanmasına neden oluyor.

Sızan ekran görüntülerinde Instagram kullanıcılarını Bolt isimli yeni bir fotoğraflı mesajlaşma uygulamasının varlığından haberdar ediyor. Söz konusu bilgilendirme kullanıcıların Instagram akışlarında bir banner olarak yer alıyor. The Verge sitesine konuşan kullanıcılar, banner’da yer alan ücretsiz butonunun çalışmadığını belirtirken, bir kullanıcı 15 dakika içinde banner’ın tamamen ortadan kaybolduğunu dile getirdi.

Facebook’un bazı yeniliklerini kullanıcılar üzerinde test ettikten sonra genel olarak duyurması daha önce de rastlanan bir durum. Kimi zaman da yeni servislerini kazara erken duyuran şirket, son olarak Slingshot uygulamasını yanlışlıkla yayınlamış, ardından uygulamayı geri çekmişti. Slingshot varken Facebook’un yeni bir fotoğraflı mesaj uygulaması üzerinde çalışması kulağa fazla mantıklı gelmezken, Facebook’un söz konusu banner’ı indirme bağlantısı içeren reklamları test etmek için hazırlamış olabileceği ve Bolt’un gerçek bir uygulama olmayabileceği de öngörüler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER