Teknoloji

Instagram 2.0 özel fotoğraf çekim arayüzü ve yüksek çözünürlük desteğiyle geldi

iPhone kullanıcıları arasında giderek popülerleşen fotoğraf tabanlı sosyal ağ uygulaması Instagram’ın 2.0 numaralı yeni sürümü yayınlandı. Bu yeni sürümle birlikte uygulamayı kullanan yaklaşık 9 milyon kişiye canlı filtreler, yüksek çözünürlüklü fotoğraf desteği ve daha hızlı bir kullanım deneyimi gibi yenilikler sunuluyor.

Servisin kurucularından ve CEO’su Kevin Systrom bu son güncellemenin şimdiye kadar hayata geçirilmiş en büyük değişim paketi olduğunu belirtti. 2.0 versiyonuyla birlikte gelen en dikkat çekici değişiklik Instagram kamerası oldu. Artık fotoğrafla ilgili filtre ekleme, fotoğraf döndürme v.b. tüm işlemler tek bir fotoğraf çekim ekranı üzerinden yapılabilecek. Kullanıcı fotoğraf çekmeden önce gerekli ayarları yapma fırsatı bulacak.

Instagram’e eklenen bu yeni fotoğraf çekim ekranında yer alan üst çubukta, kullanıcıların fotoğraf çerçevelerini açıp kapatmasını sağlayan ayar düğmesi, flaş ayarlarını yapma, kamerayı döndürme ve minyatürleştirme kontrolleri bulunuyor. Altta yer alan çubukta ise kullanıcılar fotoğraf galerisinden resim seçme veya göz ikonuna tıklayarak kullanabilecekleri filtreleri gerçek zamanlı görme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Instagram’ın önemli özelliklerinden bir tanesi de yüksek çözünürlüklü fotoğraf desteği. Uygulama artık 1936 x 1936 çözünürlükte çektiği özelleştirilmiş fotoğrafları iPhone 4’ün fotoğraf galerisine ekleyebiliyor, bu çözünürlük iPhone 3GS’te, kamerasından dolayı 1536 x 1536’ya düşüyor.

Instagram, 2.0 versiyonunun bu uygulamayı daha geniş kitlelere taşıyacağına inanıyor. Mashable, Systrom’e Android versiyonunun yolda olup olmadığını sormuş, ancak bu konuda pek de iç açıcı bir cevap alamamış. Systrom 2.0 versiyonunun yeni işler üzerine çalışma gereksinimi doğurduğunu belirtmiş. Yani, Android uygulaması için ekibin yeteri kadar zamanı yok.

Instagram’ın güncel versiyonuna aşağıdaki bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – Instagram Blog
İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER