Teknoloji

INQ’nun Facebook odaklı Android 2.2 cihazları: Cloud Q ve Cloud Touch – Galeri

feb92011inqcloudtouch02INQ ve Facebook’un bir araya gelip bir Facebook telefonu geliştirmek için çalıştıkları dedikodusu kulağımıza gelmişti. Facebook’un INQ’ya ne kadar yardımda bulunduğunu bilmiyoruz, ancak INQ Facebook entegrasyonuna sahip ilk Android 2.2 cihazıyla karşımıza çıktı.

Aslında ortada iki tane cihaz var. INQ Cloud Touch ve QWERTY tuş takımlı Cloud Q cihazları aynı teknik özelliklere sahip. Üç bant HSPA desteği sayesinde Avrupa’da geniş bir haberleşme desteği sunan bu cihazlarda 3.5 inç’lik kapasitif dokunmatik ekran, 5 megapiksellik otomatik odaklı kamera, aralarında Exchange’in de bulunduğu çeşitli e-posta destekleri, Facebook desteği ve Spotify’ın özel olarak atanmış bir tuşla desteklenen müzik uygulaması da bulunuyor.

INQ’nun bu iki Cloud cihazı Facebook’un Social Graph API’sini kullanan ilk cihaz olmaları bakımından da dikkat çekiyor. Bu sayede en önemli Facebook içerikleri cihazınızın ana ekranında görüntülenebilecek. Bir diğer güzellik de SwiftKey tabanlı klavye teknolojisi. Bu klavye sadece yazmakta olduğunuz kelimeyi tahmin etmekle kalmıyor, ayrıca hangi kelimeleri yazabileceğinizin konusunda size tavsiyede bulunuyor.

Cloud Touch’ın nisan ayında Büyük Britanya’daki Carphone Warehouse ve Best Buy mağazalarında piyasaya çıkması bekleniyor. Cloud Q’nun çıkışı ise yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşecek. Bu cihazın Barselona’da MWC ziyaretçilerinin karşısına çıkması bekleniyor.

Galeri: INQ Cloud Touch ve Cloud Q
[nggallery id=499]

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER