Ulaşım

İngiltere araba kullanırken mesaj yazmanın cezasını ikiye katlıyor

ingiltere direksiyon başında mesaj yazmanın cezasını artırıyorArtık direksiyon başında mesaj yazmak da trafik kazalarının sıklıkla görülen sebepleri arasında yer alıyor. Bu kazaların sayısını azaltmak için harekete geçen İngiliz hükümeti, direksiyon başında mesaj yazanlara daha ağır yaptırımlar uygulayacak. Bu eylem için kesilen ceza miktarını ikiye katlama kararını alan hükümet, sürücülerin hanesine yazılan ceza puanı miktarını da ikiye katladı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın 2017’nin ilk yarısında yürürlüğe gireceği belirtildi. Buna göre, direksiyon başında mesaj yazan sürücülere 200 pound ceza kesilecek ve hanelerine altı ceza puanı eklenecek. Bu durumda ehliyetini yeni almış sürücülerin yeniden sınava girmesi de gerekebilecek.

Deneyimli sürücüler de mesaj yazma nedeniyle bir kereden fazla durdurulduklarında daha yüksek cezalarla karşı karşıya kalabilecek. İkinci kez aynı eylemde bulunan sürücülerin ödemesi gereken ceza miktarı 1000 pounda yükselebilecek. Ehliyete altı ay boyunca el koyulması da muhtemel cezalar arasında yer alıyor.

İngiltere Ulaştırma Bakanı: Direksiyon başında mesaj yazmak, alkollü araç kullanmak gibi değerlendirilmeli

İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling, yeni yasaya ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Teknoloji geliştikçe cep telefonların hayatın olağan unsurlarından birine dönüştüğünü söyleyen bakan, direksiyon başında mesajlaşmanın da alkollü araç kullanmak gibi kabul edilemez bir eylem olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Grayling, insanların davranışlarının sorumluluğunu alması gerektiğinin altını çizdi.

Grayling, “Direksiyon başında bir mesaja cevap vermek, gelen aramayı yanıtlamak veya bir uygulamayı kullanmak zararsız gibi gözükebilir. Ancak bu eylemler başkalarını öldürebilir ve tamiri zor zararlar doğurabilir.” sözlerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER