Teknoloji

iMessage App Store iOS 10’un yayınının hemen öncesinde açıldı

imessage app store

imessage app storeApple’ın iMessage App Store uygulama mağazası bölümü, bu akşam yayınlanancak iOS 10 güncellemesinin en önemli yeniliklerinden bir tanesini oluşturuyor. Güncellemenin Türkiye saatiyle 8 sularında yayınlanması bekleniyor, ancak Apple daha şimdiden iMessage App Store’u şimdiden iOS 10’a geçiş yapmış geliştiriciler ve beta test kullanıcıları için açtı. Böylelikle Apple’ın iMessage’a özel çıkartmalar, uygulamalar ve oyunları nasıl satmaya başlayacağını önceden görmüş olduk.

Birçok farklı çıkartma paketi bulunuyor. Bunlardan bazıları ücretsiz iken bazıları 2,69 TL, 5,29 TL, 5,49 TL gibi fiyatlarla sunuluyor. Ayrıca bazı uygulamaların da iMessage’a entegre edildiğini görüyoruz. App in the Air ile uçuş takibi, iTranslate ile ücretsiz çeviri, AccuWeather ile hava durumu mesajlar içinde kullanılabiliyor. Ayrıca Mesajlar içinden oynanabilecek çeşitli oyunlar da iMessage içinden indirilebiliyor.

Apple, iOS 10 ile birlikte iMessage’da önemli yenilikler yapıyor. Bunların arasında iMessage konuşmalarına eklenen yeni efektler, karşı taraftakilerinin ekranında kaybolan veya ekrana aniden çarpan yazılar bulunuyor. Apple bu yeniliklerle kullanıcıları Facebook Messenger, Snapchat gibi alternatiflerden kendisine çekmeyi planlıyor. Eğer Apple iPhone sahiplerini fiyatları 2,49 TL’den başlayan çıkartma paketlerini satın almaya ikna edebilirse, o hâlde App Store içinde yeni bir ekosistem başlatabilecek demektir.

İLGİLİ HABERLER