Manşetler

İlk iPhone’un geliştirme sürecine ait bilinmeyenler ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs’un ölüm yıldönümü nedeniyle Apple’a dair özel haberlerin sayısı artışa geçerken, bu haberler arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi de The New York Magazine tarafından yayınlandı. Gazeteci Fred Vogelstein’ın bir süre sonra piyasaya çıkacak olan ”İt Dalaşı: Apple ile Google Nasıl Savaşa Girdi ve Bir Devrim Başlattı” isimli kitabından bazı parçalar yayınlayan dergi, ilk iPhone’un geliştirme sürecine dair bilinmeyenlerin de ortada çıkmasına katkıda bulundu. Vogelstein’ın konuştuğu isimlerden biri olan ilk iPhone’un vericilerden sorumlu kıdemli mühendisi olan Andy Grignon, geliştirme sürecinin kendisini duygusal açıdan çok yorduğunu ve bu dönemde 22 kilo aldığını dile getirdi.

iphone-2g-0510113

Sürecin çok dramatik olduğunun altını çizen Gringon, herkesin kafasına üzerinde çalışılan cihazın Apple’dan gelecek büyük yenilik olduğu fikrinin sokulduğunu belirtti. Gringon yüksek egolara sahip süper zeki insanların bir cendere içine alınmasıyla birlikte çılgın şeylerin yaşanabildiğini de sözlerine ekledi.

San Francisco’da Moscone Center’da düzenlenen tanıtım etkinliğini izlemek için ekip olarak kalabalığın arasına sızdıklarını söyleyen Gringon, Steve Jobs’un gerçekleştirdiği uzun demo esnasında halen hatalar barındıran yazılım ve donanımda sıkıntı yaşanmamasını umarak etinliği izlediklerini ifade etti. Apple’ın tanıtım etkinliğinde çekim gücünün daima en üst seviyede gözükmesi için özel bir kodlama işlemi yaptığı ise daha sonra ortaya çıkmıştı.

The New York Magazine’in yayınladığı makalede Apple’ın 2003 yılında Motorola’yı satın almayı düşündüğü ancak daha sonra alımın o dönem için büyüklüğünden ötürü bu karardan vazgeçtiği bilgisi de yer alıyor. Şirketin iPhone çalışmalarına başlamasının nedenini Steve Jobs’un banyodayken e-postalarını okumasını sağlayacak bir cihaz isteği olduğu bilgisini veren Vogelstein, ilk iPhone için hazırlanan taslaklarda iPod’da kullanılan döndürme yuvarlağının da kullanıldığına dikkat çekiyor.

İlgili >> The New York Magazine

İLGİLİ HABERLER