Manşetler

İkinci nesil iPad’in internete sızan ilk fotoğrafı ve yeni dedikoduları

Apple diğer ürünleri için izlediği tanıtım takvimini iPad için de uygulayacak olursa, 2011 model iPad’in Ocak ayı içinde tanıtılıp Nisan ayında çıkması kuvvetle muhtemel. Yani 2011’in ilk ayında büyük ihtimalle yeni iPad modelleriyle tanışıp kullanmaya başlayacağız. Bu tabletle ilgili dedikoduları yaklaşık iki aydır okuyoruz ve görünen o ki, okumaya da devam edeceğiz. Wall Street’in Ticonderoga Securities şirketi analisti Brian White’a dayandırarak verdiği habere göre Apple yeni iPad’i iPhone 4’ün bazı özellikleri ve daha fazla bellekle sunacak.

White, Taipei’deki ziyaretinde bazı tedarikçilerle irtibata geçmiş. Apple’ın yeni iPad’i 2011’in ilk çeyreğinde tanıtacağını tahmin eden analist tedarikçilerin daha önceki dedikoduları teyit ettiklerine tanık olmuş: 7 inç’lik ekran, mini ya da microUSB portu gibi özellikler yeni iPad’de bulunabilir. Tedarikçilerin açıklamaları tabii ki hiçbir şeyin onaylanmış olması anlamına gelmiyor. White, her ne kadar 9.7 inç’lik modelin satışının sürdürülüp sürdürülmeyeceğini söylemese de, yeni iPad modelinin birinci neslin yerini alacağına ve bunun bir sürpriz olmayacağına inanıyor. Başka dedikoduların önerdiğine göreyse, daha küçük ekranlı model, daha büyük ekranlı orijinal iPad’in yanına eklenen ikinci bir alternatif olacak. Yeni iPad ile ilgili bir diğer ilginç ayrıntı da cihazın Apple’ın Retina ekranını barındıracağı, ayrıca 128 GB’lık belleğe sahip olacağı. Daha fazla depolama kapasitesi mantıklı geliyor, Apple’ın Retina ekranı daha fazla cihazda sunmak istemesi de sürpriz sayılmaz.

Wall Street Journal, White’ın iddialarıyla ilgili olarak bunları aktarmışken yeni iPad’e ait olduğu iddia edilen ilk fotoğraf da internete sızdı. Mission Repair sitesi yeni iPad olduğunu öne sürdükleri cihazın fotoğrafını yayınladı. Fotoğrafta mevcut iPad yeni olduğu iddia edilen iPad’in üzerinde yer alıyor. Önemli olan nokta “yeni” iPad’de bir yerine iki tane dock konnektörü olması. Bu durum iPad’in yatay konumda bile yuvaya takılı olarak kullanılmasına izin verecektir. İlginç olan bir diğer nokta da ikinci nesil iPad’in ilk neslin kıvrımlı arka panelinin aksine düz bir arka kısma sahip olması.

İnternete sızan bu fotoğrafın doğruluğu ispatlanmış değil. Apple’ın daha önce ortaya çıkan patent başvuruları çift dock konnektörlerinin şirketin ilgi odağında olduğunu gösteriyordu. Ancak bu durum yeni iPad’in bu özelliği taşıyacağı anlamına gelmiyor. Bakalım daha ne kadar ve ne gibi özelliklere sahip iPad’lerin fotoğraflarını göreceğiz.

İlgili – Apple Insider
İlgili – MacStories

İLGİLİ HABERLER