Teknoloji

İkinci nesil Google Glass daha şık tasarımla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ikinci nesil google glass

Google, tek kulağa geçirilen ve başın etrafından dolanarak gözün önüne ekran getiren bir giyilebilir ürün patentinin sahibi oldu. Söz konusu patentin ikinci nesil Google Glass çalışmaları için bir çıkış noktası olması ihtimaller arasında yer alıyor.

Söz konusu patentte giyilebilir ürün, konfigürasyonunu koruyabilecek türden bir cihaz olarak tanımlanıyor. Böylelikle ekranın kullanımı sırasında herhangi bir fiziksel rahatsızlık yaşanmıyor. Cihazın başa geçen kısmı aynı zamanda dokunmatik giriş desteği de sağlıyor.

Google, birinci nesil Glass’ın satışlarını geçtiğimiz ocak ayında durdurmuş ve projenin sorumluluğunu Nest CEO’su Tony Fadell’e devretmişti. Temmuz ayında ise Glass’ın sağlık ve hava yolculuğu alanında kullanılabilecek bir kurumsal cihaz olarak yeniden yapılandırılacağına dair haberler gündeme gelmişti.

İkinci nesil Google Glass “Project Aura” çatısı altında hazırlanıyor

Mountain View merkezli şirket, geçtiğimiz eylül ayında Amazon’un donanım birimi Lab126 ile yollarını ayıran mühendisleri bünyesine katmıştı. Söz konusu mühendislerin “Project Aura” olarak anılan ikinci nesi Google Glass projesinde çalışacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER